NYT
JOUKKUE
TILASTOT
FAN CLUB
VIERAILIJA
 
TURNAUS 5 / 03.01.2004 / ArenaCenter Myllypuro

Hurjat - Lännenmiehet

Lähtökohta:

Lännenmiehet johtivat sarjaa vain yhden tappion kärsineenä. Hurjien sarjasijoitus oli 7. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Lännenmiesten selvään 10-6 voittoon. Puolustajien taktiikka-palaverissa vastustajan todettiin olevan suurempia, nopeampia, vahvempia, teknisempiä ja paremmin syötteleviä kuin me. Maalinsa vastustaja tekisi laittamalla pallot takatolpalta tyhjiin, joten mahtavia yksilösuorituksia tai kaukolaukauksia ei ollut luvassa. Tällä taktiikalla oli alkukaudesta syntynyt yli 8 maalia per ottelu

Lännenmiehet pyörittää
Ottelun alussa vastustaja osoittaa kuuluvansa väärään sarjaan. Syöttelytaito, liike ja kaksinkamppailut ovat astetta Hurjia parempia. Lännenmiehet siirtyy ottelun puolessavälissä 0-3 johtoon. Kaksi maaleista tehdään ennakkokaavailujen mukaisesti takatolpalta ja yksi reboundista. Kauempaa tulleet laukaukset veskarimme Panu napsii kuin kypsät kirsikat. Ottelun puolivälissä näyttää siltä, että Lännenmiehet vievät ottelun helposti. Avaukset ovat hyviä ja useasti pallot pomppivat ilkeästi Hurjien takatolpalle. Vastustajalla riittää liikettä ja peli on iloista. Myös Hurjilla on muutama paikka kaventaa, mutta maalintekoyritykset kilpistyvät hyvin pelanneeseen vastustajan maalivahtiin. Myöskään onnea ei ole matkassa: Leinonen kolauttaa kahdesti ylärimaan.

Pikkuhiljaa kuitenkin Hurjat alkaa päästä peliin mukaan. Joukkueemme sijaiskapteeni Pade valoi uskoa joukkueeseen: vastahyökkäyksissä on mahdollisuus. Mutta tuskin katsomossa jännittäneet Hurjien kaksi kannattajaakaan uskovat Hurjien nousuun.

Ottelu kääntyy
Toisen erän loppupuolella vastustaja tuudittautuu helpon voiton tunteeseen. Liike vähentyy ja pääsemme peliin mukaan. Leinonen vapauttaa Hintikan laidalta puolittaiseen läpiajoon, joka päättyy tarkkaan takanurkkalaukaukseen: 1-3. Tästä parikymmentä sekuntia Pade katkaisee vastustaja avauksen puolessa kentässä ja tarjoilee Auviselle vetopaikan "B-pisteiden väliin". Viuhuva "one-timer" kahden tolpan ja veskarin selän kautta pömpeliin: 2-3, eikä vastustaja vieläkään huolestu. Kolmannen erän alkupuolella hämmästyttää Leinonen koko hallin: loistava ilmaveivi maalin takaa aitoon tähkä-tyyliin yllättää kaikki. Voittomaalin yläkulmaan iskee tasavajaalla Pade. Hienon syötön kaukalon kulmasta tarjoilee taas Leinonen. Vastustajan hymy hyytyy.

Loppupyöritys
Viimeisille minuuteille lähdetään Hurjien 4-3 johdossa. Molemmat tuomarit missaavat vastustajan hyökkääjän tekemän törkeän keihästyksen, joka kohdistuu Hurjien kapteeniin. Tämän jälkeen toinen hyökkääjä osoittaa taktista kypsyyttä kalastamalla muutaman sekunnin välein Hurjille kaksi jäähyä: suosittelemme kyseiselle pelaajalle TEAK:n pääsykokeita. Ottelun lopun vastustaja pelaa kolmen miehen ylivoimalla, mutta yrittää uskollisesti edelleen pelata palloa takatolpalle selkeiden laukausten sijaan. Sen tempun pelaajamme olivat oppineet jo ottelun puolessavälissä ja maalintekoyritykset päättyvät kahteen syötönkatkoon aivan maalin edessä. Loppuvihellys vapauttaa Hurjien "joubeibeen". Kauden kolmas voitto kymmenennessä pelissä.

Ottelun ratkaisu:
Toisessa erässä vastustajan liike alaspäin väheni. Hurjin kokeneet ja taitavat, joskin parin viime vuoden aikana hidastuneet hyökkääjät saivat vastahyökkäyksiä ja tekivät lopulta voittoon riittävät maalit. Vastustaja haki yksioikoisesti vapaata miestä takatolpalta useimmiten sokkosyötöillä. Tämän kuvion Hurjien puolustus oppi lopulta peittämään.

Man Of The Match: Niko Leinonen
Syöttö ottelun kulminaatiopisteeksi muodostuneeseen Hintikan avausmaaliin. Veivasi tasoitusmaalin tavaramerkillään ilmaveivillä maalin takaa kolmannessa erässä ja antoi vielä loistosyötön Paden voittomaaliin. Lisäksi kolisutteli kahdesti maalikehikkoa.

Moan Of The Match: Kapteenin keihästys

Erityismaininta: Suuri kiitos toimitsijoille!

 

TILASTOT >

teksti: Tero S

 
[takaisin] [ylös] [tulosta]